021-66170062

استعلام و خرید سریع

021-66170062

استعلام و خرید سریع

جستجو کردن
Close this search box.
Elevator Drive or Inverter

اینورتر یا درایو آسانسور چیست؟

درایوها یا اینورترها به عنوان دستگاه‌های حیاتی در سیستم‌های آسانسور جهت بهبود کارایی و کنترل دقیق دور الکتروموتورها به کار می‌روند. این تکنولوژی پیشرفته، نقش بسیار مهمی در بهینه‌سازی حرکات آسانسورها دارد و با فراهم کردن یک سیستم کنترل هوشمند، عملکرد و ایمنی آسانسورها را ارتقاء می‌بخشد.

یکی از مزیت‌های استفاده از درایوها در آسانسورها، امکان کنترل دقیق سرعت حرکت آسانسور است. این درایوها با تنظیم دقیق فرکانس و ولتاژ، قابلیت کنترل سرعت و حتی توقف نرم را فراهم می‌کنند. این ویژگی‌ها باعث کاهش خستگی مکانیکی، صدا و لرزش‌های ناخواسته در زمان حرکت آسانسور می‌شود و ایمنی مسافران را بهبود می‌بخشد.

همچنین، استفاده از اینورترها در تابلو آسانسورها منجر به صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود. این دستگاه‌ها با بهینه‌سازی مصرف انرژی در زمان‌های کم ترافیک، انرژی زیادی را صرفه‌جویی می‌کنند و به این ترتیب به حفظ محیط زیست و کاهش هزینه‌های انرژی کمک می‌نمایند.

استفاده از اینورترها در آسانسورها نه تنها به بهره‌وری و ایمنی افزوده می‌شود بلکه به دلیل توانایی کاهش سایز و وزن سیستم‌های مکانیکی، نصب و نگهداری نیز ساده‌تر می‌شود. به عبارت دیگر، درایوها به بهینه‌سازی و سازگاری آسانسورها با محیط‌های مختلف و نیازهای مشتریان کمک می‌کنند.

اینورتر یا درایو آسانسور چیست؟

آسانسورها به عنوان یکی از عناصر اصلی و مهم در ساختمان‌های مدرن محسوب می‌شوند و به عنوان یکی از ماشین‌آلات حیاتی در تسهیل حرکت و انتقال افراد و بارها در ساختمان‌ها شناخته می‌شوند. این وسیله نه تنها اراحتی و راحتی را برای کاربران فراهم می‌کند بلکه به ایمنی نیز افزوده می‌شود.

درایو یا اینورتر مخصوص آسانسور، یک دستگاه حیاتی است که برای کنترل ولتاژ و فرکانس موتورهای AC در انواع کاربردهایی از جمله جرثقیل، بالابر، آسانسور، و پله برقی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکنولوژی مخصوصاً در شرایطی که توقف و راه‌اندازی با ضربه و تنش شدید همراه است، به کار می‌رود.

انواع درایو آسانسور

در دنیای امروز، درایوهای آسانسور به تنوع گسترده‌ای بر اساس نوع موتور (گیرلس یا گیربکس) و تابلو فرمان تولید می‌شوند. این تنوع به این دلیل است که تابلو فرمان ها بر اساس نیازهای مختلف و در راستای کنترل سرعت و حرکت آسانسورها طراحی می‌شوند.

در دسته‌بندی انواع درایو آسانسور، می‌توان آنها را بر اساس نوع تابلو فرمان به سه دسته تقسیم کرد:

  1. تابلو فرمان دو سرعته AC2
  2. تابلو فرمان تک سرعته 3VF
  3. تابلو فرمان با سیستم نجات اضطراری

با در نظر گرفتن نیازها و شرایط خاص هر آسانسور، انتخاب درست بین این انواع درایوها می‌تواند به بهره‌وری و کارایی بالاتر آسانسور کمک کند.

تابلو فرمان آسانسور دو سرعته: عملکرد و چالش‌ها

تابلو فرمان‌های آسانسور دو سرعته تنها در دو سرعت دور، تند و کند، عمل می‌کنند و از موتور گیربکس برخوردار هستند. این تابلو فرمان‌ها دارای دو سیم پیچ بوده و توانایی حرکت در دو سرعت مختلف را دارند. در این سیستم، موتور بدون درایو مستقیماً به برق متصل می‌شود.

عملکرد این موتورها به این صورت است که در لحظه شروع حرکت آسانسور از حالت سکون، موتور با دور تند حرکت را آغاز می‌کند. هنگامی که کابین به مقصد (با سرعت معمولاً یک متر بر ثانیه) نزدیک می‌شود، سرعت آسانسور با دور کند کاهش می‌یابد و سپس متوقف می‌شود. این تغییر سرعت همراه با جابه‌جایی ناگهانی کابین بین طبقات، لرزش و تکان کوچکی ایجاد می‌کند که ناخواسته و نامطلوب می‌باشد. لذا، لازم است از این مشکلات جلوگیری شود.

در این روش، موتور آسانسور به طور مستقیم به برق وصل می‌شود و راه‌اندازی نیز به صورت مستقیم انجام می‌شود. اما باید توجه داشت که این روش معایبی نیز دارد. به عنوان مثال، جریان راه‌اندازی بسیار بالاست، تا 7 برابر جریان نامی موتور، که می‌تواند به آسیب‌رساندن به موتور و کاهش طول عمر آن منجر شود. این موارد به طور مستقیم به افزایش مصرف برق نیز منجر خواهد شد.

تابلو فرمان آسانسور تک سرعته یا درایو دار 3VF: نرمی حرکت و ایمنی بیشتر

تابلو کنترل‌های درایو دار در آسانسور، به واسطه اینورتر یا کنترل دور موتور، حرکت بسیار ملایم و راه‌اندازی نرم آسانسور را فراهم می‌کنند. این نوع تابلو فرمان، با تنظیم فرکانس، ولتاژ، و قابلیت تغییر سرعت و گشتاور در موتور، حرکات شدید و تند آسانسور را کاهش داده و با دور کند آن را راه‌اندازی می‌کند.

با افزایش تدریجی ولتاژ، آسانسور به سرعت نامی خود می‌رسد و توقف نرم‌تری را در پی دارد. در حین عبور از طبقات مختلف، سرعت آسانسور به آرامی تغییر می‌کند و این تغییر ملایم باعث می‌شود تکان و لرزش کابین به حداقل برسد.

تابلو فرمان دارای درایو 3VF نیز باعث حرکت نرم آسانسور بین طبقات می‌شود. اما با این تفاوت که در اینجا، درایو به عنوان واسطه‌ای بین برق شهر و موتور آسانسور عمل می‌کند. برق ابتدا وارد درایو می‌شود و پس از تنظیمات فرکانس و ولتاژ برق شهر، درایو برق ورودی موتور را تامین می‌کند.

این تنظیمات به گونه‌ای است که با عبور کابین از تراز طبقات، هیچ لرزش و تکانی در آسانسور احساس نمی‌شود. این روش، بهبود قابل توجهی در تجربه سفر آسانسور فراهم می‌کند و ایمنی بیشتری را ارائه می‌دهد.

اینورتر یا درایو آسانسور چیست؟

عملکرد پیشرفته درایو آسانسور: ارتقاء به سطحی جدید

در دنیای پیشرفته صنعت آسانسور، درایو یا اینورتر به عنوان قطبیت اصلی عملکرد به شمار می‌رود. علی‌رغم مشابهت با درایو صنعتی، درایو آسانسور با قابلیت‌های بیشتر خود تفاوت خود را ابراز می‌کند. این نسل جدید ابتدا برق AC را از شبکه جذب می‌کند، سپس به ولتاژ DC تبدیل و در نهایت اینورتر، برق DC را به ولتاژ AC با فرکانس و ولتاژ دلخواه تبدیل می‌کند.

درایو یا اینورتر آسانسوری به عنوان کنترل دور موتور آسانسور نیز شناخته می‌شود. این تکنولوژی به درایو این امکان را می‌دهد که ولتاژ ورودی را با توان ثابت از صفر به توان خروجی با ولتاژ متغیر تا چندین برابر سرعت به صورت پیوسته تغییر دهد.

آسانسورهای درایو دار با شروع حرکت به آرامی جلو می‌روند تا تکان و لرزشی به کابین نیفتد. این ویژگی مهم به طور ویژه در مقایسه با آسانسورهای بدون درایو، که هنگام راه‌اندازی به سرعت نامی خود می‌رسند و تکان شدیدی در کابین ایجاد می‌شود، تفاوت جویای توجه را به وجود می‌آورد.

استفاده از آسانسورهای درایو دار نه تنها باعث کاهش مصرف انرژی می‌شود بلکه همچنین مزایای دیگری را فراهم می‌کند:

– کاهش جریان لحظه راه‌اندازی و توقف

– افزایش سرعت حرکت به رنج 34 تا 38 متر در دقیقه (0.5 تا 0.6 متر در ثانیه)

– کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری به شدت.

تنظیمات درایو آسانسور: راهی بهبود یافته به کیفیت حرکت

برای تنظیم درست درایو آسانسور، بهتر است به کاتالوگ مراجعه کنید و تنظیمات متناسب با نوع درایو مورد نظر را بررسی کنید.

مزایای بکارگیری درایوها در آسانسورها به‌شرح زیر است:

  1. کاهش ضربات و تکانات: استفاده از درایو باعث کاهش ضربات و تکانات حین حرکت آسانسور بین طبقات می‌شود، که ارامش مسافران را افزایش داده و عمر مکانیکی آسانسور را بهبود می‌بخشد.
  2. افزایش کارایی موتور: تنظیم سرعت موتور و حرکت آسانسور توسط درایو، کارایی موتور را افزایش داده و داغ شدن و استهلاک کمتری را نتیجه می‌دهد.
  3. کنترل کامل موتور: درایو یا اینورتر آسانسور، به طور کامل کنترل سرعت و موقعیت موتور را بر عهده دارد و موتور را از هر گونه خطر و آسیب ممکن محافظت می‌کند.
  4. کاهش مصرف انرژی: استفاده از درایو منجر به کاهش جریان برق از شبکه می‌شود، که اندازه کنتاکتورها را کوچک‌تر نموده و هزینه‌های کمتری را به همراه دارد.
  5. عدم نیاز به فن خنک کننده: درایوها نیازی به فن خنک کننده در موتور خانه آسانسور ندارند، که به بهبود اجرای آسانسور و کاهش هزینه‌ها منجر می‌شود.
  6. ذخیره انرژی: درایوها ذخیره انرژی را افزایش می‌دهند و همین امر باعث کاهش هزینه‌های برق، تعمیرات و نگهداری می‌شود.
  7. حفاظت کامل از موتور: درایوها دارای سیستم حفاظت کامل از موتور هستند که به افزایش طول عمر موتور کمک می‌کند.
  8. بازدهی بالا و سرعت حرکت: در مقایسه با آسانسورهای سنتی، آسانسورهای درایو دار دارای بازدهی بالا و سرعت حرکت بیشتری هستند، تا دو برابر 60 تا 70 متر در دقیقه (1 تا 1.6 متر بر ثانیه).

جمع‌بندی

در این مقاله، به بررسی انواع درایوها در آسانسورها و اهمیت تنظیمات آن‌ها پرداختیم. توضیحات در مورد نحوه تنظیمات بر اساس برند و کاتالوگ، همچنین مزایای استفاده از درایوها از جمله کاهش تکانات، بهبود کارایی موتور، کنترل کامل، صرفه‌جویی انرژی و هزینه، حفاظت از موتور و افزایش سرعت حرکت آسانسور را پوشش دادیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 5 =

فهرست مطالب

021-66170063

واحد فروش / فنی

0912-6398961

واحد فروش / واتساپ

021-66170064

واحد فروش / فنی

0910-7249074

واحد فروش / واتساپ

جهت مشاهده جدید ترین لیست های قیمت و راهنمایی خرید بهترین برندهای برق صنعتی شماره خود را در فرم زیر وارد و ارسال نمایید

الکتروشایلی