021-92006617 (10 خط)

استعلام و خرید سریع

021-66170062

استعلام و خرید سریع

Search
Close this search box.

كاربرد گوی های رنگی روی خطوط انتقال چيست؟

كاربرد گوی های رنگی روی خطوط انتقال
فهرست مطالب

در این مقاله از الکتروشایلی قرار است از کاربرد گوی های رنگی روی خطوط انتقال برای شما بگوییم. با ما همراه باشید.

بر روی کابل‌های فشار قوی برق که از روی جاده‌ها و اتوبان‌ها عبور می‌کنند، معمولاً گوی‌هایی به رنگ‌های سفید، نارنجی و قرمز را می‌بینید. به این گوی‌های رنگی   warning balls  ، Aerial marker balls ، marker balls  یا Warning Sphere  می‌گویند.

جنس گوی های رنگی روی خطوط انتقال از چیست؟

جنس آن‌ها از  پلی اتیلن مقاوم به اشعه ماورای بنفش و ازن است و همچنین  قطر آن‌ها طبق توصیه‌های سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری (ICAO)  نباید کمتر از 600 میلی‌متر باشد. و فاصله بین هر دو گوی متوالی نباید از 30 متر بیشتر باشد.

اگر گوی‌ها از 600 میلی‌متر بیشتر باشند می‌توان فاصله بین دو گوی را بیشتر کرد. مثلا برای گوی‌های 1300 میلی‌متری فاصله 40 متری نیز قابل قبول است. ارتفاع بالاترین نقطه گوی نباید از بالاترین نقطه کابل پایین‌تر باشد. این گوی‌های رنگی بیشتر در محل تقاطع خطوط انتقال و فوق توزیع یا جاده‌ها نصب می‌شود. وزن آن‌ها حدود 7 کیلوگرم است.

این گوی از دو نیم کره مجزا تشکیل شده که توسط کلمپ روی کابل برق به هم متصل می‌شوند. جنس کلمپ آلومینیومی است که اندازه آن با قطر کابل تنظیم می‌شود.

اهمیت گوی های رنگی روی خطوط انتقال
اهمیت گوی های رنگی روی خطوط انتقال

اهداف استفاده از گوی های رنگی روی خطوط انتقال

1. به دلیل این که مسیر حرکت بالگردها و گلایدرها معمولاً از روی جاده‌ها است و کابل‌های خطوط برق فشار قوی به صورت مستقیم روبروی خلبان قرار می‌گیرد، خلبان گاهی اوقات سیم‌های فشار قوی را نمی‌تواند به خوبی ببیند. لذا برای جلوگیری از برخورد با خطوط برق از گوی‌های رنگی هشدار دهنده استفاده می‌شود. وجود این توپ‌ها برای هم‌خوانی با توصیه‌های ایکائو لازم است.

2. در بعضی از مواقع که خطوط برق زیادی از یک مسیر عبور می‌کنند رنگ این گوی‌ها نشان دهنده سطح ولتاژ خطوط عبوری برای نیروهای عملیاتی و گروه تعمیرات نیز خواهد بود.

3. در داخل نوعی از این گوی‌ها فنر فشرده‌ای وجود دارد که برای تنظیم خودکار نیروی کشش سیم‌های برق در تابستان و زمستان (به دلیل تغییرات درجه حرارت و بوجود آمدن انبساط و انقباض در خطوط) به کار می‌رود.

در ایران پیمان‌کاران کمتر از این مورد استفاده می‌کنند و این توپ‌های رنگی را بر روی خطوط گارد قرار می‌دهند که نشان دهنده این است که هدف اصلی آن‌ها از قرار دادن این گوی‌ها همان مشخص کردن خطوط برای خلبان‌ها و جلوگیری از سوانح احتمالی است.

چگونگی نصب گوی های رنگی

برای نصب گوی های رنگی روی خطوط انتقال از تجهیزات خاصی مانند هلی کوپتر استفاده می‌گردد، همچنین از یک دستگاه ربات که ساخت شرکت ریتز برزیل است و مخصوص نصب این گوی‌هاست استفاده می‌گردد.

این گوی‌ها به گونه‌ای طراحی و ساخته شده‌اند که به سادگی و بدون اینکه به کابل برق آسیبی وارد شود، بر روی آن نصب شوند و دید خوبی داشته باشند.

وزن کم، دوام بالا، مقاومت در برابر اشعه‌های ماوراء بنفش (عدم از بین رفتن رنگ)، باران، حرارت،  الکترولیز، لرزش‌های موزون، دوران و آلودگی و دیگر موقعیت‌های آب و هوایی از دیگر نکات در طراحی این گوی‌ها است.

 برخی از این گوی‌ها امکان دو تکه شدن برای نصب آسان‌تر را دارند. همچنین وجود حفره‌هایی بر روی آن، تخلیه‌ی آب باران و عدم تجمع آب درون آن را تامین می‌کند. معمولاً این گوی‌ها بر اساس استاندارد NBR-7276 طراحی و ساخته می‌شوند.

جنس گوی های رنگی روی خطوط انتقال

ﺟﻨﺲ ﺍﯾﻦ ﮔﻮﯼ‌ﻫﺎ ﻣﻌﻤﻮﻻ ﺍﺯ ﻓﺎﯾﺒﺮ ﮔﻠﺲ ﺑﻮﺩﻩ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺭﺯﯾﻦ ﭘﻠﯽ ﺍﺳﺘﺮ ﺭﻭﮐﺶ ﺷﺪﻩ، ﺳﭙﺲ ﺑﺎ ﮊﻝ ﻣﺨﺼﻮﺹ ﭘﻮﺷﯿﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺭﻧﮓ ﻣﯽﺷﻮﺩ. ﻭﺯﻥ ﺁﻥ ﻣﻌﻤﻮﻻ ﮐﻤ‌‌‌ﺘﺮ ﺍﺯ ۷ ﮐﯿﻠﻮﮔﺮﻡ ﻭ ﻗﻄﺮ ﺁﻥ ۶۰ ﺳﺎﻧﺘﯿ‌‌ﻤﺘﺮ ﺍﺳﺖ.

از شما سپاسگزاریم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید. برای پرسیدن هر گونه سوال در خصوص تجهیزات برق صنعتی می‌توانید با کارشناسان الکتروشایلی در ارتباط باشید. همچنین از اینجا می‌توانید بخوانید ژنراتور برق چیست و چطور کار می‌کند.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 1 =

021-66170063

واحد فروش / فنی

0912-6398961

واحد فروش / واتساپ

021-66170064

واحد فروش / فنی

0910-7249074

واحد فروش / واتساپ

جهت مشاهده جدید ترین لیست های قیمت و راهنمایی خرید بهترین برندهای برق صنعتی شماره خود را در فرم زیر وارد و ارسال نمایید

الکتروشایلی