021-66170062

استعلام و خرید سریع

021-66170062

استعلام و خرید سریع

جستجو کردن
Close this search box.
تایمرهای برق و کاربرد آنها

با انواع تایمرهای برق و کاربرد آنها آشنا شوید

در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم تایمرهای برق چی هستند و چه کاربردی دارند. حتما در ادامه با الکتروشایلی همراه باشید.

درباره تایمرهای برق

تایمرهای برق یا رله‌های زمانی وظیفه دارند مدار را برای مدت زمانی خاص کنترل نمایند. یا به نوعی دیگر این تایمرها به عنوان تنظیم کننده‌ی زمان، میان دو عملکرد متفاوت در مدار مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین تایمرها در صنعت بسیار کاربردی هستند.

معمولا تایمرهای برق در تابلوهای اتوماسیون، زمان‌سنجی، فرمان، راه اندازی خودکار دستگاه، راه اندازی موتورهای سنگین سه فاز، عبور از حالت ستاره به مثلث و…. کاربرد دارند.

تایمر تابلو برق چیست؟

دستگاه‌های تایمر برق وسیله‌ای هستند که با زمان دادن به آن‌ها، سیگنال را پس از فرا رسیدن زمان به سمت خروجی راهنمایی می‌کنند. دستگاه‌های تایمر دارای انواع متعددی هستند. در ادامه این مطلب شما را با برخی از انواع تایمرها در تابلو برق آشنا خواهیم نمود.

انواع تایمرهای برق در صنعت

تایمرهای برق را می‌توانیم به دسته‌ها و انواع مختلفی تقسیم نماییم. معمولا تایمرهای برق در دو گروه دسته بندی می‌شوند. تایمرهای آنالوگ و تایمرهای دیجیتال. این تایمرها هر کدام مجددا به دو نوع تاخیر در وصل و تاخیر در قطع تقسیم بندی می‌شوند.

ما قصد داریم در این مطلب برای شما انواع تایمرها را بیان نماییم. تایمرهای پنوماتیکی یا بادی، تامیرهای هیدرولیکی، تایمرهای حرارتی، تایمرهای الکترومکانیک، تایمرهای رله‌ای، تایمرهای الکترونیکی کتابی، تایمرهای عقربه‌دار ریلی، تایمرهای دیجیتالی، تایمرهای برند امرون، تایمرهای برند برنا و… از این قبیل تایمرها هستند.

تایمرهای بادی - تایمرهای برق
تایمرهای بادی

تایمرهای برق پنوماتیکی یا بادی

تایمرهای بادی در اصل نوعی از تایمرهای مکانیکی به شمار می‌روند و نیاز به برق ندارند. این تایمرها از یک کنتاکت بسته و یک کنتاکت باز تشکیل می‌شوند. عملکرد این تایمرهای بادی به استفاده از کنتاکت بستگی دارد.

می‌توانیم بگوییم تایمرهای پنوماتیکی قبلا بیشتر مورد استفاده قرار می‌گرفتند. این تایمرها توسط دو برند تله مکانیک و اشنایدر وارد بازار می‌شدند. اما امروزه استفاده از تایمر الکترونیکی، نسبت به تایمرهای پنوماتیکی رونق بیشتری یافته است.

تایمرهای هیدرولیکی

تایمر هیدرولیکی همان‌گونه که از نام آن پیداست براساس علم هیدرولیک که در خصوص کار با فشار روغن است کار می‌کند. این تایمر نیز از نوع تأخیر در وصل بوده و زمانی که به جریان برق متصل می‌گردد مقداری روغن در داخل رله جابجا می‌شود. برای بازگشت روغن به محل اولیه مدت زمانی لازم است که این مدت زمان به عنوان زمان تایمر شناخته می‌شود.

تایمرهای حرارتی - تایمرهای برق
تایمرهای حرارتی

تایمرهای حرارتی

تایمر حرارتی همانند تجهیز بی متال از تیغه بی متال و خاصیت آن بهره می‌برد. زمانی که جریان را از تایمر عبور می‌دهیم، به مرور زمان بی متال گرم شده و دستور قطع یا وصل مدار را صادر می‌کند. آنچه که در خصوص این مدل از تایمرها اهمیت دارد دقت آن است. این نوع تایمر با توجه به نوع کارکرد دارای دقت کمی بوده و از آب و هوای محیط تأثیر می‌پذیرد.

تایمرهای موتوری- تایمرهای برق
تایمرهای موتوری

تایمرهای الکترومکانیک(موتوری)

این تایمر متشکل از یک موتور کوچک است که از طریق چرخ دنده یک دیسک را در مقابل میکروسوئیچ می‌چرخاند. شما می‌توانید محل دیسک را در لحظه شروع به کار تنظیم نمائید. در ادامه با تغذیه موتور کار تایمر شروع می‌شود. پس از گردش و با برخورد دیسک با زائده خارجی که در زمان تنظیم قرار گرفته است؛ موتور متوقف شده و از کار می افتد و سیگنال مناسب ارسال می‌گردد.

تایمر رله ای مولتی رنج - تایمرهای برق
تایمر رله ای مولتی رنج

تایمرهای رله‌ای مولتی رنج

این تایمرها از جمله پر مصرف‌ترین نوع تایمرهاست که به‌صورت ۸ پایه و ۱۱ پایه بر اساس تعداد کنتاکت مورد نیاز و رله‌ای بوده که باید در هنگام خرید به همراه پای نصب آن خریداری شود.

اصلی‌ترین امتیاز این تایمر با دیگر مدل‌ها مولتی رنج بودن و پشتیبانی از دامنه بالای ولتاژی است. این مدل از تایمر محدودیت زمانی مدل‌های قبلی را نداشته و از ۰٫۰۵ ثانیه تا ۳۰۰ ساعت را پوشش می‌دهد. همچنین این تایمر قابلیت برنامه ریزی داشته و در نتیجه تأخیر در قطع یا تأخیر در وصل خواهد بود.

تایمر الکترونیکی کتابی - تایمرهای برق
تایمر الکترونیکی کتابی

تایمرهای الکترونیکی کتابی

تایمر الکترونیکی کتابی یکی از انواع تایمر است که برای زمان‌های بسیار کوتاه طراحی شده و شامل یک بوبین و خازن است. رله هنگامی وصل می‌شود که خازن شارژ شده و ولتاژ دوسر آن برابر ولتاژ وصل رله باشد. پس از وصل رله و بار ذخیره شده در خازن، روی مقاومتی که توسط کنتاکت باز رله به دوسر خازن وصل می‌شود، تخلیه می‌شود. در این نوع تایمر تغییر ظرفیت خازن باعث تغییر زمان تنظیمی مورد نظر ما می‌شود.

تایمر عقربه‌دار ریلی - تایمرهای برق
تایمر عقربه‌دار ریلی

تایمرهای عقربه‌دار ریلی

این تایمر آنالوگ دارای باتری ذخیره دار و قابل شارژ است. همچنین از آن می‌توان برای برنامه ریزی روزانه و تنظیم زمان به‌صورت تابستانه و زمستانه استفاده کرد. کم‌ترین زمان تنظیم این مدل تایمر ۱۵ دقیقه بوده و خطای آن در هر روز کمتر از یک ثانیه است. این تایمر از رنج ولتاژی ۱۱۰ تا ۲۲۰ ولت پشتیبانی می‌کند و بر روی ریل قابل نصب است. این تایمر از نوع کاربرد و عملکرد بهترین و با امکانات‌ترین تایمر آنالوگ موجود در بازار است.

تایمر دیجیتال - تایمرهای برق
تایمر دیجیتال

تایمرهای برق دیجیتالی

نوع دیگر از تایمر برق‌ها که مورد استفاده قرار می‌گیرند، تایمرهای دیجیتالی هستند و این تایمرها با استفاده از دو کلید up/down قابل تنظیم هستند. می‌توانیم توسط تایمرهای دیجیتالی به راحتی اقدام به زمان بندی کنیم.

در این تایمرها رخ دادن خطا به شدت ضعیف است. یعنی ممکن نیست تایمرهای دیجیتالی خطا کنند. از این رو می‌توانید برای تنظیم زمان بدون هیچ نگرانی از تایمرهای دیجیتالی استفاده نمایید.

از طرفی دیگر این تایمرهای دیجیتالی دارای صفحات نمایشگر هستند. از این رو می‌توانید همه چیز را به صورت واضح بر روی این نمایشگرها مشاهده نمایید.  مقدار زمانی که سپری شده است، زمان پیش فرض، تغییرات زمانی، همه و همه را می‌توانید بر روی صفحه‌های نمایشگر این تایمرهای برق دیدن نمایید.

تایمر برق های برند برنا

شرکت تولیدی تایمرهای برنا، از سال ۱۳۶۳ شروع به فعالیت کرد. این شرکت در زمینه‌ی تولید تایمرهای برق پیشگام بوده است. علاوه بر آن برند برنا انواع رله‌های الکترونیکی، حفاظت‌های کتدیک، پایش خوردگی‌ها، انواع هیترهای صنعتی، مگا درایوها، ترانسفورماتورها و…. را تولید می‌کند.

تایمرهای برند برنا نیز همچون تایمر های برند امرون دارای مزایا و کاربردهای متعددی هستند. استفاده از این تایمرها در تابلوهای برق بسیار حائز اهمیت است. می‌توانید این تایمرها را نصب نموده و مورد استفاده قرار دهید.

تایمرهای برق برند امرون

شرکت امرون بیش از ۷۵ سال است که در زمینه‌ی ساخت و تولید تایمرها فعالیت می‌کند. در این شرکت می‌توانید با انواع تایمرهای برقی دیجیتالی، آنالوگ، و… آشنا شوید. این تایمرها قابلیت نصب بر روی تابلوها و ریل‌ها را دارند.

تنوع این تایمرها آنقدر زیاد است که می‌توانید از هر نوع که بخواهید برای استفاده در هر زمینه‌ای بهره‌مند شوید. هر یک از تایمرهای امرون دارای ویژگی‌های مختلفی هستند. از این رو در زمان خرید بهتر است اطلاعات کافی در مورد این تایمرها داشته باشید.

این تایمر ها داری خروجی رله ای و ترانزیستوری هستند و قابلیت کار در محیط های نامناسب صنعتی را نیز دارند. علاوه بر آن به صورت مستقل خاموش و روشن نیز می‌شوند.

نکات خرید تایمرهای برق

برای خرید یک تایمر با توجه به تنوع آن‌ها کافی است پیش از خرید موارد زیر را در نظر بگیرید:

۱) محل استفاده

۲) ولتاژ تغذیه

۳) جریان مجاز کنتاکت‌های خروجی تایمر

۴) مد کاری از لحاظ تأخیر در قطع یا تأخیر در وصل و نوع کار کرد

۵) نوع اتصال و نصب تایمر در تابلو

۶) ابعاد موردنظر

۷) محدوده زمانی که تایمر باید پوشش بدهد و اینکه آیا نیاز به قابلیت تکرارپذیری هست یا خیر.

از شما سپاسگزارم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید. حتما نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید. همچنین می‌توانید برای خرید تجهیزات برق صنعتی از تجربه و مشاوره کارشناسان ما استفاده نمائید.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 5 =

فهرست مطالب

021-66170063

واحد فروش / فنی

0912-6398961

واحد فروش / واتساپ

021-66170064

واحد فروش / فنی

0910-7249074

واحد فروش / واتساپ

جهت مشاهده جدید ترین لیست های قیمت و راهنمایی خرید بهترین برندهای برق صنعتی شماره خود را در فرم زیر وارد و ارسال نمایید

الکتروشایلی